Day 4 Castiglione della Pescaia

Hieman haikein mielin jätämme Montalcinon taaksemme. Ilta kylässä paikallisten suosimassa da Mario-ravintolassa oli hauska, liharuoka ja paikallinen viini maukasta. Montalcino tunnetaan nimenomaan viinistään, joka on suojeltu tuote. Iltakävely pimeässä ja lämpimässä illassa vanhoilla kivasti valaistuilla kujilla sulattaa sopivasti tuhtia ruokaa. Maatilan hiljaisuudessa uni maittoi, ja aamulla herätään kyyhkysten pulputukseen ja auringon säteisiin pitsiverhojen välistä.
Pitäähän se riippumattokin testata, ei sitä usein pääse torkkumaan tällaisissa maisemissa.



On  kuitenkin aika lähteä ja jättää maatilan kissat ja lampaat ja suunnata kohti rannikkoa. Menomatkalla käymme Montalcinon linnoituksessa ja markkinoilla. Vuorelle vievät serpentiinitiet kapeutuvat ja jyrkentyvät. Yhdessä vaiheessa joudumme kääntymään takaisin, ja menemään toista kautta, kun nuhapumppu-Fiiumme ei meinaa jaksaa 20% nousua! Kääntyminen ei muuten ollut ihan helppoa 😉
Epätodellisen idylliset maisemat aukeavat joka suunalla ja välillä pitää jo päättää, ettei oteta kuvia, kun pitäisi pysähdellä jatkuvasti. 

Nyt ollaan sitten rannikolla Castiglione della Pescaiassa. Kirjauduimme sisään hotelliin ja pienen siestan jälkeen olisi tarkoitus lähteä tarkistamaan 200 m päässä sijaitsevaa rantaa, joka on äänestetty Toscanan parhaaksi vuonna 2014. Saas nähdä miltä ranta näyttää... 🌴




Kommentit

Suositut tekstit